MISTÄ KAIKKI ALKOI...          


Irmeli Viljanen on Motivaatio- ja stressivalmentaja, Health Coach, elintapaohjaaja. Hän on koulutukseltaan myös erikoissairaanhoitaja, jolla on takanaan pitkä ja monipuolinen ura terveydenhuollon eri sektoreilta Suomessa ja Sveitsissä. Lisäksi lähellä sydäntä on myös asiakaspalvelu- ja myyntityö josta myös paljon kokemusta.

Kehon ja mielen toiminta  sekä  sairauksien ennaltaehkäisy ovat olleet hänen kiinnostuksensa  kohteina koko uran ajan. Parisenkymmentä vuotta sitten hän lähti lisäkouluttautumaan ja perehtyi geeniperimään, ravitsemukseen ja erityisesti kroonisen stressin aiheuttamiin ongelmiin. Irmeli sukelsi ihmisen biokemiaan, suoliston ja aivojen toimintaan sekä stressin, niin hyvään kuin pahaankin maailmaan. Irmeli on käynyt vuosien varrella monimuotoisia motivaatio-, stressinhallinta -ja rentoutuskoulutuksia.  Hän on  myös lisensoitu Senshindo-ohjaaja. 

Irmelin mielestä mikään ei ole sattumaa ja hän uskoo siihen, että kaikilla kohtaamisilla ja tapahtumilla on tarkoituksensa, jotka ohjaavat elämämme polkua ja suuntaa.

Yksi tällainen sattuma tapahtui vuonna 2006 joka johdatti hänet Mindfulness- uranuurtaja Leena Pennasen järjestämälle Jon Kabbat-Zinnin luennolle Turussa. Se vei mennessään Mindfulnessin maailmaan. Irmeli suoritti tuolloin metodin peruskoulutuksen ja sen harjoittamisesta tuli hänelle elämäntapa.

Nykypäivän työelämä on muuttunut. Suuret vaatimukset, tuloksellisuus ja kiire hallitsevat monilla työpaikoilla. Kun työyhteisössä joku sairastuu työuupumukseen, pitäisi se ottaa varoituksena koko työyhteisölle. Myös johto- ja esimiestason  uupumuksesta  hyvä johtaminen kärsii. Uupumuksen syyt ovat moninaiset; huonot vaikuttamismahdollisuudet, kiire, epäselvyydet, jatkuvat keskeytykset, omien henkilökohtaisten arvojen ja työpaikan virallisten arvojen ristiriitaisuus, henkilökohtaiset ongelmat, tässä muutamia esimerkkejä.

 Myös terveydenhuoltomme on murroksessa ja muuttumassa.  Irmelin yrityksen syntyyn ovat vaikuttaneet halu auttaa ja olla tukena yksilöllisissä muutosprosesseissa terveyden edistämisessä ja ylläpitämisessä sekä työuupumuksen ennataehkäisyssä.  Omakohtaiset kokemukset terveyden palauttamisesta ovat innostaneet tutkimaan ja etsimään lisää tietoa miten se on mahdollista, vaikka jo olisimme sairastuneet. Kaikkea emme voi aina parantaa mutta voimme helpottaa oireita ja mennä syvemmälle tutkimaan mistä oireilumme juontaa ja mitä sen taustalta löytyy.  Nykypäivän terveydenhuollon  muutoksissa tulevat entistä enemmän korostumaan yksilöllisyys, ennaltaehkäisy ja elintapaohjaus

Miksi muutosten tekeminen on niin vaikeaa?

Irmelin vastaus on, että on ja ei. Hyvin usein olemme tapojemme orjia ja teemme asioita rutiininomaisesti. Sinänsä tavat ja rutiinit ovat hyvä asia, mutta joskus niitä omia tapoja ja rutiineja on hyvä tarkastella vähän tarkemmin. Toimimmeko automaattiohjauksella ja tapamme eivät tue terveyttä ja hyvinvointiamme? Uusi voi olla pelottavaa ja aiheuttaa epätietoisuutta. Ei tiedä mistä aloittaa ja ei saa sitä aloittamistakaan aikaiseksi, eletään ns. "sitkun" elämää. Käymme keskustelua mielemme kanssa joka on mestariohjaaja: "ei tuo onnistu", "ei toimi minulla", "olen yrittänyt" ...eli ohjaajamme ei ehkä olekaan mestariohjaajamme? Innostumme uusista asioista mutta itse asiassa hyvinkin pian palaamme vanhoihin kuvioihin jos tulosta ei saavuteta heti. Se vanha on vaan niin tuttua ja turvallista.

Muista, että olet itse oman elämäsi paras ohjaaja 

Erilaiset kohtaamiset ja sattumat ovat siis johdattaneet Irmeli Viljasen omaa polkua kehittämään ammattitaitoaan uusille urille.  Matkan varrella on löytynyt mahtavia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa muutostasi mahdollistetaan ja löydetään parhaimmat ratkaisut sinun ja yrityksesi työntekijöiden hyvinvonnin tueksi.


 RMP-Master, Reiss Motivaatiovalmentaja®

Moodmetric-valmentaja

- Tietoisuustaito-ohjaaja (Mindfulness MBSR/Leena Pennanen, Integrum Instituutti, Turku)

Senshin Do Lempeää liikuntaa ohjaaja

Tuote-ja myyntiedustukset

Kielitaito: englanti, saksa ja suomi


Yhteistyössä Tarja Valtonen, sairaanhoitaja, elintapaohjaaja

www.ceibo.fi